DSC00264_1115x185

Vi som skriver här på Guatemala-bloggen är utsända av Kristna Fredsrörelsen för att arbeta som fredsobservatörer i Guatemala. Vi skriver om läget för de mänskliga rättigheterna och våra erfarenheter från de områden där vi arbetar.

Kristna Fredsrörelsen (KrF) skickar fredsobservatörer till konfliktdrabbade områden i Colombia, Guatemala och till den sydliga delstaten Chiapas i Mexiko. Syftet är att ge utrymme för lokalt freds- och människorättsarbete och att skydda civilbefolkningen. Metoden kallas preventiv närvaro och innebär förebyggande av våld genom internationell närvaro. Närvaron av fredsobservatörer har en skyddande och våldsdämpande effekt. Denna effekt uppnås genom att observatörerna ingår i internationella nätverk av organisationer och personer som reagerar på brott mot de mänskliga rättigheterna.

Från vänster: Christopher Eriksson, Laura Kleiner, Helena Ström och Anja Grahn är fredsobservatörer i Guatemala.

Målet med vår närvaro är att utgöra ett skydd och ett moraliskt stöd åt lokala människorättsförsvarare och hotad civilbefolkning, och att sprida information om situationen i länderna där vi arbetar. I Guatemala ingår Kristna Fredsrörelsen i ACOGUATE (Acompañamiento internacional en Guatemala), som koordinerar fredsobservatörer från en rad europeiska och nordamerikanska länder.

Genom ACOGUATE medföljer Kristna Fredsrörelsen ett flertal organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter i Guatemala. Läs mer om våra medföljda organisationer här.

De åsikter och reflektioner som framförs på bloggen representerar inte nödvändigtvis vad Kristna Fredsrörelsen anser utan kommer från oss som individer och grupp. Besök gärna Kristna Fredsrörelsens hemsida för mer information organisationens arbete. Om du vill återpublicera något som vi har skrivit på bloggen eller använda dig av våra bilder, var vänlig kontakta oss via fliken “kontakt” eller mejla till equipo.guatemala@swefor.org.

Följ oss gärna på Facebook: Swefor Guatemala & Mexiko och Twitter: @SweforGuatemala.

Stöd fredsobservatörernas viktiga arbete genom att sätta in en gåva till Kristna Fredsrörelsen på bankgiro 900-0316.

En español:

Este es el blog del Movimiento Sueco por la Reconciliación (SweFOR) en Guatemala. La información, los comentarios, los opiniones, los links, etc, publicados en este blog no reflejan la postura oficial de SweFOR. Para ponerse en contacto con SweFOR, favor de mandar un correo a la siguiente dirección:guatemala@swefor.org

En Guatemala participamos en el proyecto de acompañamiento internacional en Guatemala (Acoguate). Junto con Acoguate buscamos mejorar la situación de derechos humanos en Guatemala a través del acompañamiento internacional a personas u organizaciones de derechos humanos guatemaltecos que se encuentran bajo amenaza u hostigamiento por el trabajo que realizan a favor de los derechos humanos.

 

Swefor logga

Twitter

Facebook
 
BLI MEDLEM

Var förändringen du själv vill se. Bli medlem i Kristna Fredsrörelsen.

VIDARE
GE EN GÅVA

Stå upp för fred och mänskliga rättigheter. Ge en gåva till Kristna Fredsrörelsen.

VIDARE

AKTION

Agera mot människorättsbrott. Gå med i vårt aktionsnätverk.

VIDARE
SKYDDSÄNGEL

Bidra till arbetet för fred och mänskliga rättigheter. Ge bort en skyddsängel.

VIDARE